Essence Fresh & Fit Primer and Foundation - Ревю

by - април 17, 2018


Здравейте, бютита!


Днешното ревю е посветено на два нови продукта от Essence, които нямах търпение да пробвам - новият им ФДТ-ен Fresh&Fit Awake Make Up, както и праймъра Fresh&Fit Awake Primer. Тествам ги вече няколко седмици и успях да си изградя мнение. Дали пък очакванията ми не бяха много високи и оправдани ли са? Четете по-надолу...


И двата продукта идват в готини опаковки, честно казано опаковката на ФДТ-ена е най-добрата като дизайн, която са правили от Essence до сега. Праймъра идва в стандартна тубичка, а ФДТ-ена в стъклена бутилка с помпичка, която е доста тежка. И двете са по 30 мл. Базата и ФДТ-ена са обогатени с витаминен комплекс и вода от боровинки. 


Essence Fresh & Fit Awake Primer е база за грим с озаряващ ефект, но като допълнение минимализира порите и изравнява кожата, за да я подготви за ФДТ-ена. Има приятен и лек аромат.


Базата има съвсем лек розовеещ цвят, който не си личи когато се нанесе. За сметка на това е наистина озаряваща и мноогоо блестяща, особено ако прекалите с количеството, така че използвайте по-малко количество. Базата не се усеща "силиконово", а по-скоро като съвсем лек крем за лице. Не е лепкава.


Като ефект - много ще лъщите. Ако си падате по тренда с мега блестяща кожа ще ви хареса, ако не по-добре подминете. На долната снимка можете да видите как изглежда ръката ми на директна слънчева светлина след като съм нанесла базата на лицето си.


 Относно прикриването на порите - нямам широки такива и не мога да дам мнение, но не съм убедена, че го прави, още повече че тази база е озаряваща и по-скоро подчертава порите, отколкото да ги прикрива. Но пък кожата ми изглежда гладка след нанасянето й. 
Не мога да кажа, че задържа по-дълго грима нанесен отгоре, но все още я тествам и с другите ми ФДТ-ени, мисля да пробвам да я смеся с тях и да видим с матовите какво ще свърши.


Essence Fresh & Fit Awake Make Up ми хареса при първото нанасяне, но все още се опитвам да го харесам напълно, защото има няколко неща, които ме притесняват относно този ФДТ-ен.


На първо време цветовете, които се предлагат са много малко - само 4. Аз взех малко по-тъмен - 30 Fresh Honey,  с идеята да го използвам предимно лятото, защото този ФДТ-ен е по-лек и мисля, че за лятото ще се разберем. Обаче се оказа, че се окислява. Не е много силно окисляването, но поне с един тон по-тъмен става. Цвета е с жълтеникав подтон.
Покритието му за мен е средно, на снимката по-долу можете да видите колко прикрива разни пъпки и петънца около устата ми например.


Има приятен аромат. Както и базата, така и ФДТ-ена имат доста бляскав финиш, особено ако са в комбинация лъщенето не ви мърда. Не мога да кажа, че е особено издържлив, след около 4 часа започва да изчезва около носа ми и на бузите. Трудно се разбира и с пудрите ми, сякаш ги изпива. Освен това по някое време на деня кожата ми вместо блестяща изглежда мазна, което май не ми допада особено.

 В ляво - преди нанасяне на Essence Fresh&Fit Foundation. В дясно - след нанасяне на Essence Fresh&Fit Foundation

Не мога да кажа, че двата продукта са лоши, в комбинация се получава така популярния в момента вид на свежа и мокра кожа, с много блясък. Обаче границата между добре изглеждаща dewy кожа и мега мазния вид на кожата с тези два продукта трудно може да се постави и иска старание. 
Пробвах и двата продукта самостоятелно и да ви кажа ми допада много повече как седят по отделно, отколкото заедно. ФДТ-ена се разбира много по-добре с базата ми на Maybelline. А праймъра на Essence използвам с матиращи ФДТ-ени и ефекта е страхотен. Ако трябва да избирам все пак само един от двата продукта, то това би бил ФДТ-ена, разбира се сега вече знам, че се окислява и бих си купила един от двата по-светли цвята.

Надявам се това ревю да ви е било полезно.Пробвали ли сте новия ФДТ-ен на Essence, какво е мнението ви? Споделете...

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥