Gliss Fiber Therapy срещу Gliss Supreme Length

by - май 06, 2018


Здравейте, бютита!

Всички сме в търсене на перфектните продукти за косата ни, а тези от вас, които като мен, които боядисват косите си знаете колко трудна задача може да е това. 
Днес ще ви разкажа на кратко за две серии на Gliss, които са предназначени за изтощени и слаби коси. Изправям серията Fiber Therapy срещу Supreme Length* за да видим коя серия се оказа по-добра за моята коса и бих препоръчала за тези от вас, които са с боядисана и изтощена от третирането коса.


Започваме със серията Fiber Therapy. Серията предлага маска, шампоан, балсам, спрей-балсам и двуфазен спрей са коса, който вече съм ви показвала преди време, но изхабих и го няма на снимката. Серията е предназначена за боядисана и увредена коса, обогатена с така популярната напоследък OmegaPlex технология, която би трябвало да възстанови косата за дълго време. Всъщност Plex технологията се използваше предимно във фризьорските салони и е хубаво, че са я вкарали и в дрогерийните продукти. Подобна серия има и Syoss, но тествах и нея и не ми допадна толкова колкото тази на Gliss.

На първо място - цялата серия има страхотен аромат - сладникав, ориенталски, малко особен. Задържа се на косата ми дълго след като съм я измила и много ми харесва, но да знаете, че наистина е силен. 

Шампоана и балсама се допълват идеално. Тук е момента да спомена, че използвам сравнително нова техника за измиване на косата - използвам първо балсам и след това шампоан. Така косата ми не се утежнява по дължините, а става много по-лесна за разресване. Маската използвам и до днес, по 2 пъти в седмицата. Спрея използвах след всяко миене на косата. 

Шампоана измиваше добре косата, оставяше я мека и лесно я разресвах благодарение на балсама. Видим ефект имаше по дължините на косата ми - беше по-загладена и лъскава. Маската не утежнява, омекотява и заглажда косъма. Спрея като че ли предпазваше от пресата и сешоара, защото косата ми не ставаше суха след тях.

Като цяло тази серия ми е тотален фаворит от всички серии на Gliss, които съм използвала. Продуктите в комбинация работят много добре и препоръчвам за третирани коси.


Supreme Length* е новата серия на Gliss, която беше лансирана преди няколко месеца и аз имах удоволствието да я тествам. В серията се включват шампоан, балсам, спрей-балсам, серум-спрей и маска. По описание серията е подходяща за дълги коси с цъфтящи краища. Шампоана според описанието е подходящ за мазни корени и сухи дължини на косата. Аромата на продуктите отново е омагьосващ - цветен, много летен, но доста по-деликатен от този на предишната серия.

За мен тази серия на Gliss не успя да проработи, но в никакъв случай не е лоша. Просто не е достатъчно ефективна за моята коса, която е третирана и суха. За съжаление скалпа ми не реагира добре на шампоана, за това и преустанових употребата му.

 Маската действа като тази от Fiber Therapy серията - омекотява и заглажда косъма. Балсама и шампоана не дадоха кой знае какъв видим ефект. Спрей-балсама не е лош. но е  прекалено слаб като действие. Серума действа добре и е продукта, който най-много ми хареса от тази серия. Прави разресването по-лесно, не натежава на косата и визуално я прави по-жива.

Дали бих препоръчала тази серия? Да, но на момичета с нетретирани коси, които искат лесно разресване на косата, защото знаем че заплитането на косата и дърпането при разресване я накъсват и започват цъфтежите.

От двете серии ясно е, че за боядисани коси бих препоръчала Fiber Therapy серията - ако се използват всички продукти заедно се получава един доста приличен вид на косата след къпане. От друга страна Supreme Length мен лично не успя да ме впечатли, вероятно защото продуктите от серията са с много по-леко действие и таргета им са жени с нетретирани коси. Надявам се мнението ми да ви е било полезно и разбира се, ако имате впечатления ще се радвам да ми ги споделите.

*Продуктите от Supreme Length ми бяха предоставени са тест.

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥