Avon Transforming Cleansing Balm - Ревю

by - юни 17, 2018Здравейте, прекрасни!

Напоследък все по-често избирам продукти за грижа за кожата от Avon. Ако следите блога, вече знаете, че не съм особен фен на марката, но в последно време все се намира някой продукт, който да ми грабне вниманието и ето защо днес ще ви разкажа за впечатленията си за Avon Transforming Cleansing Balm.


Avon Transforming Cleansing Balm е почистващ балсам за лице, който сваля грима и нечистотиите от лицето, като оставя кожата мека и почистена. Всъщност този балсам е базиран на различни масла и олиа и си е типично олио за почистване на лицето.
Балсама идва в пластмасова кутийка с количество от 50 мл. Цената варира, аз си го взех на цена около 12 лева.

Съдържанието:


В интерес на истината се поразрових малко за състава на този балсам и видях, че две от съставките му са комедогенни (Prunus Armeniaca Kernel Oil и Theobroma Cacao Seed Butter - справка в cosdna.com). Лично аз не съм имала проблем с кожата си от както използвам балсама (използвам балсама от около 2 месеца), но все пак да си имате едно на ум. 


Като консистенция балсама е твърда маса, но при досег с пръсти и при нанасяне на лицето се превръща в олио. 


Avon Transforming Cleansing Balm има силен аромат на мента и билки, който може да е дразнещ за по-чувствителните носове, но на мен много ми харесва. 


Използвам този балсам вечер за сваляне на грима и той се справя отлично с тази задача. Малко по-трудно е свалянето на спирала, но не е невъзможно. Харесва ми текстурата му. При досег с вода прави съвсем лека пяна. Аз го нанасям и изчаквам една минута, след което с навлажнени пръсти започвам да масажирам лицето си, като остатъка отмивам с кърпа или само с вода. Определено няма пресушаване, напротив оставя усещането за хидратация. 

Много трудно ми е да заместя любимия си почистващ крем на BeeGood, но този балсам се доближава максимално до това, което търся от подобен продукт. Единствен недостатък за мен е опаковката и това, че ми се налага да бъркам с пръсти в бурканчето, което ми изглежда малко нехигиенично, но... някак си го преживях - преди нанасяне задължително измивам ръцете си с топла вода.

Дали бих го препоръчала - да, ако харесвате подобни продукти, то този със сигурност ще ви хареса.You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥