Оформяне на вежди - всички продукти, които съм опитала до сега

by - октомври 30, 2018


Здравейте, бютита!

Напоследък се хващам, че все по-често експериментирам с веждите си и продуктите, които използвам за оформянето им и за това реших, че ще ви е полезно да споделя опита си с всичко, което съм опитала до сега.

Нека започна с малко предистория относно моите вежди. Първо искам да отбележа, че не съм никакъв спец в оформянето на вежди, трудно ми е и спрях да се опитвам да ги правя instagramable. Трудно ми е да им докарам и естествен вид, защото има доста празни местенца по тях и не са особено гъсти. Всъщност веждите ми си бяха екстра до към 17те ми години, а след това дойде бума на масовото изтъняване и съответно започна едно скубане и един ужасен вид на веждите ми. До преди няколко години не бях използвала нищо за тяхното оформяне, ходих си с две чертички над очите и всичко си беше ок, но се появи модата с гъстите вежди и много момичета като мен с изтънени и редки вежди от дългогодишното скубане се оказа, че нищо не можем да направим за да ги върнем в стария им вид. Започна се едно лудо "татуиране" на вежди (не говоря за микроблейдинг), едно безумно рисуване с моливи и какво ли още не. Тук между другото искам да вкарам и употребата на рициново масло, което значително подобри растежа и сгъстяването на моите вежди. След като започнаха да се сгъстяват започнах и да ги оформям с повече мисъл и по-внимателно. Но колкото и да внимавам все се получава по някое празно място. Толкова съм свикнала всеки ден да си оформям веждите с някакъв продукт от долуизброените, че ако спра сигурно ще ми е изключително странно. 


Сенки за вежди:

Използвам една единична сянка на Mary Kay, която в момента ми идва доста тъмна, един сет на Kiko Milano, който пък ми е много светъл, и една мус-сянка на H&M (която не е за вежди по принцип), която ми пасва най-добре като цвят от трите. Сета на Kiko се води за блондинки и наистина е доста светъл.

Сенките са лесни за попълване на веждите ми, но не са ми достатъчни за цялостно оформяне. В повечето случаи ги използвам в комбинация с молив, с който очертавам формата, а със сянката запълвам празните места. 
Изключение прави мус - сянката на H&M, която използвам самостоятелно за очертаване и запълване, но пък тя не е много трайна и се размазва по-лесно през деня. 
Нанасям обикновено със скосена четка за вежди. Като ефект - не очаквайте веждите ви да имат много естествен вид.


Молив за вежди:

От всичко, което съм пробвала до сега, като че ли с моливите за вежди винаги ми е било най-лесно да оформя веждите. Но тук има нещо, което осъзнах в последно време - за да се получат максимално естествени вежди, молива трябва да е много, много добре подострен и по-твърд. С меки моливи се получава нещо подобно като резултата с мус-сенките по-горе. Друг вариант е супер прецизен молив като този на Catrice, който ми е all time favorite и едва ли бих сменила вече за друг. Лошото е, че свършва страшно бързо за разлика от обикновените моливи за вежди. От тях пък харесвам тези на Essence и на Golden Rose.
С прецизния молив мога да очертая формата и да изрисувам нови косъмчета. Понякога допълвам и леко с прахообразни сенки за вежди. Но с този молив успявам да постигна 3D ефект и наистина изглежда най-естествено.

Дясна вежда (ваше ляво) - с молив Catrice Slim'Matic Ultra Precise; Лява вежда (ваше дясно) - с мус-сенки на H&M.


Оцветител за вежди:

Пробвала съм два вида - първия е на Delia и се води тинт за вежди. Идва в комплект с окислител, подобно на боята за коса. Нанася се не толкова лесно и прецизно, ефекта от него издържа около 3 дни при мен. Хубавото е, че ако сте с много светли вежди с този тинт можете да ги потъмните.  
Другия тинт е така популярния Tattoo Brow на Maybelline. Отново ефекта издържа максимум 3 дни. Цвета не е моя, но пък ми спестява запълването всеки ден. 


И двата продукта не са лоши като вариант, но отново не са ми достатъчни самостоятелно, трябва ми оформяне с молив примерно. Хубавото е, че оцветяват кожата там където веждите са прекъснати и не е нужно да си играете много със запълване и оформяне. 
Ефекта не мога да кажа, че при мен е най-естествения, но съм сигурна че при малко по-плътни вежди ще изглежда супер.


Мастило за вежди:

Беше много любопитен продукт това мастило на Essence, което оставяше траен ефект върху веждите поне за ден-два. Но при мен цвета ставаше син, не знам на какво се дължи, но определено веждите ми ставаха сиво-сини. Иначе ефекта му е подобен на татуирани вежди?! Оцветява само кожата под веждите, но не и самите косъмчета.


Спирала за вежди:

Идеално решение за всички с по-гъсти вежди, които искат да ги подредят и да ги фиксират, като в същото време и да подчертаят цвета им. За моите вежди не са най-удачния вариант, защото оформянето с тези спирали, които аз имам е малко трудно. Спиралата на Bell има много добра пигментация и подчертава много добре, но четката е голяма за тънките ми вежди, за това често използвах четка за оформянето и накрая леко минавах по косъмчетата. Спиралата на Essence е с по-малка четка, лесно се оформя с нея, но цвета, който имам е доста светъл. Обаче пък фиксира много добре косъмчетата.

От всичко написано по-горе стигнах до извода, че за моите вежди няма как да работя само с един продукт за оформянето им и запълването, ако искам да имат по-естествен вид. Със сигурност никога повече не бих направила грешката да изтъня веждите си, но със сигурност бих се погрижила малко повече за тях, за да се сгъстят и да станат по-здрави косъмчетата. 
По отношение на оформянето за мен най-добре работи комбинацията от прецизен молив и запълване със сенки, като тази комбинация ми издържа цял ден без размазване и хвърчащи косъмчета. 
Както казах в началото на поста, не съм спец по отношение на веждите, иска ми се да бъда, но никога не ми се получава. Обаче пък съм тествала доста неща и се радвам, че мога да споделя с вас опита си. Надявам се да съм ви била полезна и ще се радвам на всякакви съвети на тема "вежди" :)

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥