Две маски за зимата - хидратация и още нещо*

by - декември 14, 2018


Здравейте, прекрасни!

Имах доста планове за коледни публикации, но рязко вдъхновението ме напусна и тази година ще си се отдам изцяло на всеки един момент пълноценно без да се притеснявам, че трябва да блогвам. В момента много прекрасни момичета създават красиво и качествено съдържание в Youtube и блоговете си, така че и без моя Блогмас може да мине тази година :)
Все пак реших да ви споделя впечатленията си за две маски, които мисля, че са идеални за тази част от годината.  Маска за крака Pack-Age Monthly New Feet

Започвам с нещо малко по-нестандартно и това е пилинг-маската за крака на Pack-Age. Маската може да бъде намерена в сайта kocos.bg. Всъщност тази маска представлява две чорапчета от целулоза мисля, които са напоени с тазлични масла и ексфолиращи хидрокси киселини, които действат "излющващо" на кожата на краката. Обувате чорапките, седите с тях един час и след това измивате с вода. Усещането докато седите с тях е по-скоро приятно и леко гъделичкащо. Първоначално ще ви е малко странно заради това, че краката ви са все едно мокри, но след 10 минути ще забравите. Ефекта от този пилинг на крачетата започва след около 4-5 дни. Започва едно силно белене на кожата на краката, ето защо е хубаво тази маска да се използва предимно в студените месеци. Освен това не трябва да я използвате повече от веднъж месечно и не трябва да излагате крачетата на слънце, а и не е препоръчително да я използвате ако имате ранички по краката. 
Малко е стряскащо да видите колко много се бели кожата, при мен се белеше в продължение на седмица. Но след като се обели умрялата кожа се разкрива нова такава и краката ми са много меки и гладички. Определено тази маска е идеална и за подготовка на краката за лятото.

А това е съдържанието:

ALCOHOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL, PHENOXYETHANOL, CEDRUS ATLANTICA  BARK OIL, AQUA, PROPYLENE GLYCOL, LACTIC ACID, GLYCOLIC ACID, SODIUM LAURYL SULFATE, BETAINE, ARGININE, SODIUM CITRATE, BUTYLENE GLYCOL, ALANINE, SERINE, LIMONENE, SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS  LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, ACTINIDIA CHINENSIS FRUIT EXTRACT, CITRIC ACID, MALIC ACID, EQUISETUM ARVENSE EXTRACT


Маска за чувствителна кожа Dr.Scheller Almond & Calendula Soothing Sheet Mask

Другата маска, която много ми хареса и мисля, че е подходяща за по-студените дни е тази на Dr.Scheller, която можете да намерите в ДМ. Маската е създадена специално за чувствителна кожа, като от състава й отсъстват голяма част от потенциалните алергени, които присъстват в други подобни продукти. Освен това е и хидратираща. Маската е с подобрена форма за да пасне лесно на лицето, но на мен ми се видяха малко мънички дупките за очите и устата. Като изключим това маската е много добре напоена, без аромат. Стои се 15 минути с нея, а след това остатъка може да се втрие в кожата. 
Като ефект - добре хидратира и добре попива. Не мога да кажа дали успокоява чувствителна кожа, но определено чувствам кожата си по-подхранена. 

Съдържание:


И двете маски ми харесаха, защото са ефективни. Според мен са подходящи за по-студените дни и ако сте решили да се поглезите малко, то хвърлете им едно око :)

*Продуктите ми бяха предоставени за тест.

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥