Bourjois Healthy Mix BB Cream - Ревю

by - януари 22, 2019


Здравейте, момичета!

Преди време в Инстаграм ви попитах кой ФДТ-ен бихте ми препоръчали и няколко от вас ми препоръчаха Bourjois Healthy Mix BB Cream. Понеже не съм фен на ББ кремовете като цяло, дълго се чудих дали да го пробвам. И се престраших и мога само да благодаря на тези от вас, които ми го препоръчаха. Е, от сега става ясно, че това ревю ще е по-положително, но все пак имам и няколко забележки, така че ако ви е интересно да научите повече, то продължавайте да четете.

Product: Bourjois Healthy Mix BB Cream 

Bourjois Healthy Mix BB Cream се предлага в три цвята - светъл, среден и тъмен. Относно цветовете - малко са, но не знам ББ кремовете да имат голямо разнообразие от цветове, ако греша поправете ме.

 Количеството е стандартно - 30 мл. и идва в пластмасова тубичка, която е лека и удобна за пътуване. 

Можете да го намерите в ДМ, Лили, Ремедиум и други магазини, които предлагат марката. В момента цената му е намалена и е около 13 лева (12,99 в Ремедиум).

Съдържанието:

Product: Bourjois Healthy Mix BB Cream 

Bourjois Healthy Mix BB Cream обещава хидратираща грижа и в същото време покритие като на ФДТ-ен. Освен това би трябвало да придаде сияен вид на лицето и е обогатен с витаминен комплекс. 

Спомням си ФДТ-ена от същата серия на Bourjois - в началото трудно се разбирахме, но с времето много ми хареса. Този ББ крем е според мен една по-лека версия на ФДТ-ена Healthy Mix, въпреки че и той беше доста лек като покритие и усещане.

Product: Bourjois Healthy Mix BB Cream 

Първата ми забележка към този ББ крем е аромата - много силен. Не е неприятен, напротив, но има хора които са чувствителни към аромати и за мен лично е по-добре да беше по-слабичък, а можеше и да го няма.

Като консистенция ББ крема е течен, но не прекалено много. Пробвах нанасяне по няколко начина и за мен най-удачно е нанасянето с пръсти. Четките и гъбката за грим не ми харесва как го преливат, а и почти го изпиват.

Цвета (medium) определено е с жълт подтон, като при мен оксидира съвсем леко, не е нещо фрапантно. 

Product: Bourjois Healthy Mix BB Cream 

Нека ви разкажа на кратко защо не харесвам ББ кремовете. Пробвала съм се няколко пъти да харесам такъв тип продукт, но винаги, ама абсолютно винаги съм имала проблем с нанасянето - формулата и консистенцията обикновено са ми много течни и при нанасяне ставам на петна и черти, независимо с какво нанасям. Освен това никога не съм си уцелвала цвета.

С този крем нямам проблем с нанасянето - равномерно и лесно се прелива. Средния цвят ми пасна добре на кожата. Харесва ми като финиш - седи много естествено, кожата изглежда здрава и със здравословен блясък.

 Обаче ако търсите пълно покритие няма да ви хареса. В момента съм на вълна по-естествен грим и за това ми допада, но като истински фен на покривните ФДТ-ени мога да кажа, че този бб крем има мноогооо леко покритие. 
Прикрива добре червенини, но кожата прозира под него, при мен например се виждат луничките, независимо колко го наслоявам. Между другото, колкото и да го напластявате покритието си остава едно и също. 

Bourjois Healthy Mix BB Cream преди (в ляво) и след (в дясно) нанасяне

Имам лек проблем с бб крема когато го нанасям между веждите. При мен това е критична точка за всички ФДТ-ени, които използвам. Кожата ми там е малко странна и понякога е суха. ББ крема някак си подчертава тази зона по не много приятен начин и за да туширам минавам с блендер отгоре. Няколко момичета ми споменаха, че подчертава сухи участъци по кожата и наблюдавам нещо подобно в зоната между веждите ми.

Много от вас се интересуват и от трайността на Bourjois Healthy Mix BB Cream. Ами няма как да ви кажа, че е отлична - доста е нетраен върху кожата ако не е фиксиран с пудра и спрей отгоре. Ако го носите самостоятелно очаквайте да започне да изчезва след 2-3 часа. Особено ако обичате да си пипате лицето. Хубавото в случая е, че изчезва "естествено" - не прави петна и линии. 

Всъщност се получи едно доста особено ревю. Сблъсък "За" и "Против" Bourjois Healthy Mix BB Cream. Доста ми е трудно да кажа, че това е най-готиния ББ крем на света, който можете да си купите и в същия момент да му изреждам недостатъците и да ви убеждавам колко е супер. 

На мен ми харесва, кожата ми е суха към смесена и ми допада как изглежда нанесен. Нося го с пудра и фиксиращ спрей за да издържа цял ден върху лицето ми. Там където не ми харесва как седи минавам с блендер за да прелея. Намерих начин да го адаптирам към моите очаквания. 

Надявам се това ревю да ви е помогнало ако сте набелязали Bourjois Healthy Mix BB Cream като покупка.You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥