Essence Camouflage+ Matt Concealer - Ревю

by - февруари 27, 2019


Здравейте, бютита. 

Днес отново сме на тема "коректори" като този път ще ви разкажа за  Essence Camouflage+ Matt Concealer, който още от стъпването си на пазара беше обявен за конкурент на Catrice Liquid Camouflage. Дали ми харесва и заслужава ли си вниманието - нека видим.


Essence Camouflage+ Matt Concealer идва в стандартна опаковка с четка-апликатор. Количеството е 5 мл, а цената по спомен беше около 6 лева.
Коректора има лек аромат на нещо сладичко и ми напомня ванилия, или поне аз това долавям.

 От към цветове асортимента е много беден - спомням си, че имаше само два цвята - този, който аз си купих 20 Light Ivory и един още по-светъл. Light Ivory е много светъл, с жълт подтон и не мисля, че е най-подходящия за моя цвят кожа, а и наистина е много светъл. След справка в google виждам, че се предлагат три цвята, но явно при нас са дошли само два от тях.


Четката е малко особена - плоска и широка, но пък се работи удобно с нея.
Като консистенция е доста по-гъст от коректора на Catrice например и се прелива една идея по-трудно като изисква малко повече време. Цвета е добре пигментиран и плътен, има матов финиш. Имайте предвид, че според мен този коректор попада в категорията "една идея по-тежки". 
Всъщност този коректор обещава да покрие дори татуировките ви и е водоустойчив освен това.
Аз си направих един експеримент, който можете да видите на долната снимка. Покрива наистина изключително добре, но след като прелея цвета с блендер покритието става по-слабичко.
Пробвах го и под душа - наистина е водоустойчив, но кой би ходил на басейн или на море с коректор под очите и то толкова светъл? Може би ако ви навали дъжда или се разплачете на някоя сватба не е лоша идея, но не е зле и спиралата да ви е водоустойчива, че иначе не мога да си представя какво мазало ще стане :)


Цвета при мен не оксидира, остава си същия през деня. Като покритие ми харесва - прикрива тъмни кръгове и зачервявания. Освен с блендер съм пробвала да го нанасям с четка и с пръсти, но резултата не ми допада.

Врязва се в линиите ми под очите колкото и да ми се иска да кажа, че не го прави. Трябва бързо да фиксирам с пудра, защото започва да го прави веднага след нанасяне. Използвах го и като база под сенките, но и там много силно се врязва в сгъвката на клепача. За сега единствения начин да го накарам да работи за мен е като действам много бързо с фиксирането отгоре. Тогава не помръдва цял ден и в края на деня не изглежда толкова зле. Освен това не ми пресушава кожата.


Дали го препоръчвам - ако сте като мен с фини линийки под долните клепачи, то можете да го пропуснете, но ако нямате такива проблеми, то нищо не ви пречи да го пробвате. Въпреки някои от негативите аз също ще продължа да го използвам, защото експериментирам с начина на нанасяне.
За една гладка и добре хидратирана околоочна зона мисля, че ще стои много добре, особено ако искате да прикриете тъмни кръгове, и разбира се ако успеете да си уцелите цвета от цяяялото разнообразие от два цвята, които се предлагат. 
Essence, долавяте ли иронията?

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥