Alverde Aqua Hydro Essence - Ревю

by - март 18, 2019Забелязали ли сте в последно време, че все по-често пускам ревюта на продукти на Alverde? Това не е случайно, имам голямото желание да тествам все повече техни неща, и то такива, които са по-слабо познати и много от вас дори не са им обръщали внимание. Един такъв продукт е Alverde Aqua Essence. Бях супер изненадана,че Alverde предлагат такъв тип продукт, който е нещо като есенция, нещо като тоник или серум, но с много течна консистенция.Alverde Aqua Essence идва в пластмасова опаковка, която е много компактна и удобна за пътуване. Количеството е 100мл, а цената около 5 лева и може да се намери в ДМ.
Според описанието е подходящ за нормална до мазна и смесена кожа.Съдържание:
Аqua, Alcohol*, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Parfum**, Focus Vesiculosus Extract, Chondrus Crispus Extract, Sodium Hyaluronate, Linalool**, Limonene**, Citronellol**, Geraniol**, Citral**Идеята на Alverde Aqua Hydro Essence е да подготви кожата за следващите продукти, като в същото време хидратира и подхранва. 
Консистенцията му е течна - нещо между вода и гел. Има химичен аромат (странно нали?). 
При нанасяне на кожата се усеща много леко, попива бързо и не оставя лепкав филм.Четох няколко ревюта  на Alverde Aqua Hydro Essence, в които има оплаквания, че есенцията не понася други серуми върху себе си и започва да се бели на парцали. Аз не съм я използвала със серуми отгоре, а с продукти с консистенция на олио и крем със слънцезащита и не съм имала подобен проблем, но го имайте в предвид, ако смятате да нанасяте серум отгоре.И сега е ред на моето мнение. 
Бях приятно изненадана и впечатлена в началото, когато започнах да го използвам. Хареса ми това, че е по-течен този продукт, а и попива много, много бързо. За хидратация няма как да говоря, тъй като над тази есенция слагам поне още два продукта, които хидратират. В началото беше една приятна допълнителна стъпка към грижата за кожата, която просто ме успокояваше, че съм добавила още нещо, което да я хидратира. Но след време се появи проблем - по брадичката ми избиха пъпчици. И понеже миналата седмица си бяха дала почивка извън града реших да спра да използвам есенцията. Пъпчиците изчезнаха, а и това е единствения продукт, който е нов в режима ми и след като го спрях и проблема спря. Сега, когато се прибрах у дома реших пак да започна да я използвам, но пак се появиха тези малки спящи дяволи. Не мога да твърдя, че точно Alverde Aqua Hydro Essence е виновника на 100%, но според моите впечатления е така. Отдавам го на факта, че кожата ми е малко побъркана в последно време и тази есенция не е подходяща за мен, или още по-вероятно - кожата ми реагира на някоя от съставките.

Дали бих препоръчала Alverde Aqua Hydro Essence - бих, но не и ако сте с чувствителна кожа. 

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥