Morphe x Jaclyn Hill Bling Boss Palette - Ревю

by - март 13, 2019Здравейте, прекрасни!

След поредното ми запитване към вас в Инстаграм кой искате да е следващия пост тук в блога се оказа, че Morphe x Jaclyn Hill Bling Boss Palette е предизивкала силно вашия интерес и желаете да научите повече за нея. Ето защо се заех бързо бързо да ви представя палитрата и дали си струва. Всъщност около новите палитри на Jaclyn Hill имаше големи скандали, изтегляне на бройки, преформулиране и тн. Когато ги видях и на мен ми предизвикаха интереса и най-вече Bling Boss, a когато палитрата влезе в разпродажба на един от любимите ми български блогове Beauty Galore, нямаше и секунда съмнение, че я искам. И така попадна в ръцете ми, а днес ще видим за какво е бил целия този шум.


За тези от вас, които не са запознати - Jaclyn Hill е една от най-известните бюти-влогърки в света, малко ексцентрична, малко лигава, но показва готини гримове. Morphe е козметичен бранд, който е много популярен в САЩ, най-вече с четките си за грим, но е слабо познат по нашите ширини.

Morphe x Jaclyn Hill Bling Boss Palette идва в картонена кутия, а самата опаковка на палитрата също е от картон. Има голямо огледало, затваря се плътно с магнит и е много лекичка и удобна за път. Количеството на сенките е стандартно и хич не е е малко. 
Цената на палитрата онлайн е 15$, като се предлагат още три в други цветови комбинации и могат да бъдат закупени заедно в така наречената Vault колекция. 

Около палитрите имаше скандали заради формулата на сенките и първия вариант на палитрите претърпя голям провал - много критики отнесоха относно пигментираността, преливането и разминаване в цветовете. След скандалите палитрите бяха изтеглени и реформулирани. Палитрата, която аз имам е от тези, които са с новата формула (на гърба на палитрите е отбелязано с v2), като за тях се смята, че са с подобрени качества на цветовете.


Цветовете в тази палитра според мен са подбрани много добре като комбинация - идеални са за създаване на по-glam визии за партита или просто за да задоволят експериментаторската ви душа. В палитрата са поместени 10 цвята - 4 матови, 5 металика и един (най-тъмния), който е матов с множество блестящи частици.
Но нека разгледаме цветовете и един по един.


Bling Bling е златист металик с розов оттенък. При суотчване седи по-скоро перлен, но когато се нанесе с мокра четка върху клепача се виждат и глитъри. Идеален е за хайлайт и във вътрешния ъгъл на окото.  

Hush Hush е матов тоуп цвят. Идеален за сгъвката на окото и за транзитен цвят. В палитрата ми липсва такъв тип цвят, но в топлата гама и според мен това е пропуск, защото не винаги успявам да съчетая този студен цвят с по-топлите от палитрата. Пигментиран е достатъчно, но по-трудно се работи с него, по-долу в текста ще ви кажа как го накарах да работи за мен. Леко се разпрашва.

Gem е съкровището в тази палитра - силен, наситен, ярък лилав металически цвят, който дава добър пигмент дори и от едно минаване с четката, но за да е по-силен цвета е добре да се работи с мокра четка.

Pizzazz е ръждив металик, ако мога най-точно да го опиша. Също много пигментиран цвят, мек и лесно се работи с него. Отново е добре да се работи с мокра четка ако искате по-наситен цвят. 

Mystic е тъмно лилав металик, цвета може да се опише като патладжанен с лек примес на кафяво. И с него се работи по-трудно, всъщност всички матови цветове в палитрата са малко трудни за работа, но не е невъзможно да им се извлече пигмента. Цвета иска повече наслояване за да се прояви и за да не прозира.

Sparks ми е един от любимите цветове в тази палитра. Керемиден матов цвят, с който работя в сгъвката на окото или слагам на целия клепач. От всичките матови цветове в тази палитра с този се работи най-лесно, много добре пигментиран, но леко се разпрашва.

Glitz&Glam е отново металически цвят, златист, но с меден оттенък. Много пигментиран, с мокра четка прави чудеса и е идеален за cut crease. Малко по-прашлив е.

Rockstar е много подобен на Mystic, но с повече лилав пигмент в него. Матов е, но е разочарованието в тази палитра - прелива се много трудно и прозира след блендване. 

Ballsy е дуохромен металик, който комбинира люляково лилаво и златисто в едно. Много красив цвят, който работи добре само с мокра четка. Не можете да изкарате добър пигмент със суха четка или с пръст.

Berry Treasure е много интересен цвят- основата му е много тъмни лилав цвят, в който има фини розови частички. Цвета трябва да се наслои за да се прояви напълно.


Първо държа да отбележа, че тази палитра ми беше супер трудна за суотчване. До сега не ми се е случвало да попадна на палитра, в която цветовете да прозират при суотч, но ето че и това ми се случи. На горната снимка можете да видите за какво говоря, като не съм използвала основа под суотчовете.

След като изгледах няколко видеа установих как да накарам палитрата да проработи, защото при първи досег с нея бях малко шокирана. 

Относно матовите цветове и проблема с това, че изглеждат много слабо пигментирани след нанасяне и преливане по стандартния начин - цветовете не трябва да се нанасят върху прахообразна основа, т.е. не трябва да слагате светъл цвят след базата за сенки (както правя винаги за да изравня цвета на клепача). 
Така цветовете се задържат върху кожата, а не се местят. Освен това нанасям матовите цветове с packing четка и с потупване, а не по стандартния начин с четка за преливане. Чак след като съм доволна от количеството на пигмента започвам да блендвам с четката за преливане.

Относно металическите цветове в палитрата - работят изключително добре с мокра четка. Това е единствения начин да ги накарате да изпъкнат и да са наситени. Опитах с пръст и суха четка и няма шанс да проработят, освен ако не нанеса 20 слоя минимум.

На долните снимки можете да видите и два грима, които направих с палитрата.
Използвани цветове: Hush Hush, Sparks, Rockstar, Gem, Bling Bling

Използвани цветове: Hush Hush, Sparks, Rockstar, Mystic, Glitz & Glam, Ballsy


Ако трябва да обобщя впечатленията си за тази палитра няма да съм многословна - харесва ми, макар и да е малко по-особена за използване. Цветовете са ми много в настроението в момента, имам още да експериментирам с нея и със сигурност ще продължа да я използвам. Определено от някои цветове има какво още да се желае и може да ви скъса нервите първоначално. Но след няколко грима с нея ще знаете какво да правите. Любопитно ми е дали и с другите палитри от колекцията е така, та ако сте пробвали някоя от тях ще се радвам да споделите впечатления.
You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥