PhytoEssence Phyto Clean Face Cleansing Cream-Stick - Ревю*

by - март 20, 2019


Здравейте, бютита!

Тази седмица имаше голям интерес към подреждането на постовете в блога и изявихте голямо желание да разберете повече за почистващия стик за лице PhytoEssence Phyto Clean Face Cleansing Cream-Stick. Когато от марката се свързаха с мен бях много приятно изненадана, тъй като и преди съм имала възможност да пробвам техни продукти (можете да прочетете повече ТУК) и съм се убедила колко са добри. Днес ще тестваме един много интересен стик, който е нов продукт в асортимента на PhytoEssence, и с който можем да свалим грима и да почистим лицето, като в същото време се грижим и за кожата си.
За мен това не е първи опит с подобен продукт - пробвала съм стик от Balea и не останах доволна, за това и подходих малко предпазливо по отношение на този, но притесненията ми не се оправдаха.


PhytoEssence Phyto Clean Face Cleansing Cream-Stick е почистващ продукт, който идва под формата на стик. Опаковката е стабилна и се затваря плътно, a количеството е 75гр. 
Стика се предлага в два варианта - за мазна и за суха кожа. Аз избрах този за суха кожа, който е с екстракт лайка, който успокоява и би бил подходящ и за чувствителна кожа. Стика комбинира почистване и грижа едновременно, като включва в себе си 2/3 хидратиращ крем за поддържа влагата в кожата.
Стиковете можете да поръчате от сайта на PhytoEssence , а цената на стиковете е 31,29лв., като често продуктите са в промоция или има кодове за отстъпка и ще можете да го вземете на по-ниска цена.

Съдържание:


Нека започна с опаковката - доста стабилно стои в ръката, в същото време е компактна и удобна за път. Единствен минус е, че надписите се изтриват много бързо. Капачката е на винт, така, че няма място за притеснение, че може да се отвори в багажа ви.


Самият стик е твърд като консистенция, но при досег с навлажнена кожа става кремообразен и е много лесно да го разнесете по кожата. По отношение на аромата усещам лайката, но съвсем леко. 
Използвам го като на леко навлажнена кожа минавам със стика и след това с пръсти разтривам докато се образува лека пяна, но не очаквайте да получите огромна пяна както с гел например. След това изплаквам и съм готова. 

UPDATE: Единствен минус на PhytoEssence Phyto Clean Face Cleansing Cream-Stick е, че люти на очите, когато попадне в тях, ето защо не ви съветвам да пробвате да сваляте очен грим с него. 


Получих няколко конкретни въпроса за стика в Инстаграм и всичките са насочени най-вече към начина на нанасяне. По принцип всички знаем, че продукт, който има директен контакт с кожата ни след това може да стане носител на бактерии и възпаления. И понеже стика по описание се нанася директно върху кожата е нормално да предизвика въпроси дали се замърсява от грима, тъй като можете да сваляте грим с него и дали се почиства лесно. 
За себе си имам два начина, по които да го използвам. Първия е стандартния - нанасям върху лицето директно като след това почиствам стика с мокра кърпичка, докато не премахна горния слой с грим, който остава по него. Втория начин е след като измия ръцете си да го нанеса върху тях и след това върху лицето. И двата варианта не нарушават действието му, но втория може би е по-удачен от хигиенична гледна точка. Освен това след употреба преди да го затворя с капачката го оставям да изсъхне. 

Като действие и почистване много ми харесва, защото успява да свали доста слоеве грим, не пресушава кожата ми, а я оставя мека и даже нямам нужда да слагам крем за лице веднага. 
Предишния ми опит със стика на Balea беше на другия полюс, най-вече заради това, че си беше чисто и просто сапун под формата на стик, докато тук състава е много по-добър, и най-вече го няма пресушаването и опъването на кожата.

PhytoEssence Phyto Clean Face Cleansing Cream-Stick е един страхотен продукт, който е доста иновативен за нашия пазар и освен това си е български. Цената му е малко по-висока от нормалното, но като се замисля този стик е супер икономичен и би стигнал за много дълго време. Допълнително качеството и ефективността му допълват картинката и бих го препоръчала на момичета със суха и чувствителна кожа, които имат проблем със стандартните измивни продукти в дрогерията.

Какво мислите? Бихте ли използвали такъв стик за да почиствате кожата на лицето си от грима?


*Продукта ми беше предоставен за тест.

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥