Накратко за всички фон дьо тен-и, които съм тествала до сега

by - юни 16, 2019


Здравейте, момичета!

От дълго време подготвям днешната публикация и в интерес на истината изобщо не очаквах да отнеме толкова време реално. Но пък исках да съм максимално изчерпателна и в същото време поста да не е километричен, което е доста трудно когато искаш да разкажеш за всички фон дьо тен-и, които са ти минали през ръцете (и лицето) в последните няколко години. Е, вече е ясно за какво ще четете по-долу, като в поста не съм включила няколко ФДТ-ена, които просто нямат снимки или не заслужават особено внимание. 
Опитах се да ги разделя по категории, като това разделяне е напълно субективно и спрямо моите впечатления от продуктите. Нека да започваме.

Матиращи / За нормална към мазна кожа:Maybelline Super Stay 24H Full Covearge Foundation ми допадна най-вече заради покритието, което има  - пълно покритие, което успява да прикрие всичко, което искам по лицето ми. Според мен е подходящ за мазна кожа, при суха има вероятност да подчертае сухи участъци.
Финиша му е полу-матов (поне на моята кожа така стои). Не мога да кажа, че има най-леката формула на света, усещам го върху кожата си и бих казала, че даже е малко тежък. 
Оксидира силно и цвета ми беше много труден за напасване точно заради това. Има отлична трайност, не помръдва цял ден. Цената му е около 14 лева по спомен и може да се намери в дрогериите.


Maybelline Fit Me Matte + Poreless не е точният продукт за мен - предназначен е за мазна кожа, като би седял добре и на нормална. Цвета отново леко оксидира с времето, а и честно казано винаги съм имала проблеми с цветовете на ФДТ-ените на Maybelline - почти никога не ги оцелвам. Като покритие - средно според мен, позволява наслояване. На моята кожа няма много добра трайност и в определен момент от деня започва да прозира по брадичката и носа. Финиша му е матов, отново с лека формула, но при мен не стои много естествено на лицето, даже бих го определила като брашняно. Цената е около 12 лева и може да се намери в дрогериите.


Essence InstaPerfect Liquid Make Up ту ми харесваше, ту не. Покритието му е средно към пълно, но не стои много естествено върху кожата, има брашнян ефект и прахообразните продукти трудно се преливат върху него. Освен това се врязваше много във фините линии по лицето ми. Цвета не оксидира. Финиша му е матов и според мен е подходящ за момичета с мазна кожа. Освен това е водоустойчив и наистина издържа цял ден върху лицето, но определено не е моето нещо. Цената му беше около 10 лева, можете да го намерите в дрогериите.


Catrice HD Liquid Coverage Foundation е другият матиращ ФДТ-ен, който всъщност ми е фаворит от всички показани в поста. Има лека формула, не се усеща върху кожата, а финиша е матов, но отново при мен седи по-скоро като полу-матов. Не изглежда брашняно, слива се добре с кожата, а цвета до сега не ми се е случвало да оксидира. Опаковката е сладка, но когато пипетата се запуши ваденето на продукта става малко сложно. Друг минус са малкото цветове, които се предлагат. Като изключим това - ФДТ-ена има средно към пълно покритие, позволява наслояване. Издържа цял ден на кожата ми без видими промени. Подходящ е за мазна кожа, но и върху моята суха се държи добре. Цената му е около 13 лева и може да се открие в дрогериите.


Trend It Up Matte Beauty Perfection Make-Up е единственият от всички показани, при който избора на цвят беше право в 10-ката и не оксидира с времето. Отново е матиращ, но финиша му е полу-матов. Не стои брашняно, има средно покритие и добра трайност през деня (около 7 часа). Можете да го откриете в ДМ, а цената му е около 8 лева.


Bell HypoAllergenic 5 in 1 Make Up Foundation е от типа на компактните ФДТ-ени, които имат доста добро покритие в повечето случаи. Този има средно покритие, матов финиш и добра издържливост през деня, но кожата в Т-зоната започва да лъщи след 3-4 часа. Цвета не оксидира, няма брашнян ефект. Бонус е слънцезащитният фактор 25, който го прави добър вариант за лятото. Може да се използва и като основа или пудра, но мисля, че грима ви ще стане много тежък по този начин. Самостоятелно е лек и не се усеща. Голям минус е, че се предлагат само 2 цвята от него. Можете да го откриете онлайн, в магазини Be Fit и в по-малките магазини за козметика. Цената му е около 18 лева.Catrice All Matt Plus не съм използвала от дълго време. Но знам, че има средно до пълно покритие, като позволява да се наслоява. Цвета не оксидира, а финиша е полу-матов. Подходящ е за мазна кожа и издържа около 6-7 часа преди да започне да изчезва от кожата. Цената му е около 10 лева и може да се намери в дрогериите.

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation е един от най-покривните ФДТ-ени, които съм използвала. Консистенцията му е подобна на мус, но има пълно покритие, и въпреки това формулата му не е много тежка.  Походящ е за мазна кожа, няма брашнян ефект, но си спомням, че не изглеждаше особено естествено върху кожата ми. Цвета не оксидираше, но беше светъл за мен. Цената му е около 10 лева, може да се открие в дрогериите.


"Сочен" ефект / За нормална към суха кожа:

Max Factor Skin Luminizer Foundation има леко към средно покритие, като мисля, че е много подходящ за момичета със суха кожа. ФДТ-ена има сатенен финиш, цвета не оксидира (предлагат се само 3 цвята), а трайността му е добра - издържа цял ден. Макар и да звучи като добър вариант, това леко покритие ме побъркваше и не ме впечатли особено. Можете да го откриете в дрогериите, цената му е около 20 лева. Wet n Wild PhotoFocus Foundation ми хареса, като изключим, че имаше силен аромат на латекс и оксидира доста силно. Има много лека формула, не се усеща тежък върху кожата, със средно покритие, но може да се наслоява до пълно. Има добра издържливост през деня, но оксидира до 10 минути след нанасяне, така че когато избирате цвят имайте го в предвид. Подходящ е за според мен за суха и нормална кожа, финиша му е сатенен. Всички продукти нанесени върху него се блендват страшно лесно. Ако сте с мазна кожа можете да очакват, че Т-зоната ви ще лъсне след час. Цената му е около 14 лева и мисля, че можете да го откриете онлайн и в някои по-малки магазини за козметика.


Kiko Universal Fit Hydrating Foundation е един от любимите ми ФДТ-ени от всички показани. Първо цвета ми пасна от раз, не се окислява с времето. Много е лек, но в същото време е със средно покритие, като може да се наслои до пълно. Има хидратиращи свойства и е подходящ за суха кожа, финиша е "сочен"/ сатенен. Издържа цял ден без да помръдне. Леко омазнява Т-зоната след няколко часа. Минус е това, че е по-течен и понякога се получава разливане от опаковката. Цената му беше около 10 лева, но марката не се предлага в България.Urban Look Aura Lucent CC Cushion не е точно ФДТ-ен, а СС крем, но реших да включа и него. Марката е корейска, а СС крема идва в опаковка тип къшън - тоест с продукта е напоена гъбка, която е разположена в кутийката. Покритието е мноогооо леко, финиша е "сочен", идеята на този продукт е да ви предостави естествен и свеж вид на кожата, като леко прикрива несъвършенствата. Покритието е много слабо, но пък има SPF30 и за хора, които не носят грим,но искат да прикрият нещо малко и в същото време да имат слънцезащита мисля, че не е лош избор. 
Не мога да ви споделя цена и къде можете да го откриете, тъй като беше част от ПР пратка и нямам информация (но със сигурност го предлагат в корейските сайтове).


Maybelline Fit Me Luminous + Smooth не стигна до нашият пазар за съжаление, но аз много го харесах. Подходящ е за нормална и суха кожа, има така наречения "сочен" финиш и стои много естествено на кожата. С лека формула, средно покритие и позволява наслояване. Трайността му върху моята кожа обаче не беше ок - свличаше се и изчезваше в някои зони след 4 часа. Също така оксидираше леко и цвета отново трудно го напаснах. Цената му беше около 14 лева и не може да се открие в България (за съжаление).Rimmel Match Perfection има лека формула, не се усеща тежък върху кожата, а цвета се адаптира. При мен нямаше оксидиране. Покритието му е средно, но може да се наслои до пълно. Финиша му е сатенен, като се появява омазняване в Т-зоната след 3-4 часа. Подходящ за суха и нормална кожа според мен. Има SPF 18. Можете да го откриете в дрогериите, цената му е около 14 лева.Max factor FaceFinity All Day Flawless Foundation не ми е особен любимец. Цвета не оксидира, покритието е средно. За съжаление този ФДТ-ен не е особено подходящ за суха кожа, понеже подчертава сухи участъци. Подчертава и порите, което не е много приятно. Няма матиращ ефект, финиша му е по-скоро сатенен. Омазнява Т-зоната и дори и за мазна кожа не съм сигурна дали е удачен вариант. Има слаба трайност особено в топлите дни. Цената му е около 20 лева и може да се намери в дрогериите.


Essence Fresh & Fit Awake Make Up първо се предлага в много малко цветове. Второ - цветовете оксидират поне с един тон и има голяма вероятност резултата да не ви хареса. Покритието му е леко към средно. Финиша е "сочен" и лъскав, като към края на деня е преминал към чисто омазняване. Попива прахообразните продукти над него и става каша. Не е подходящ за мазна кожа, по-скоро за много суха. Цената му е около 10 лева и може да се намери в дрогериите.


Golden Rose Stick Foundation ми беше труден за употреба в началото, но с времето му свикнах. Има средно покритие, а финиша му е полу-матов. Усеща се тежък върху кожата и е доста мазенеещ, освен това ако се прекали и не се блендне добре изглежда доста изкуствено върху кожата. Не съм сигурна дали е ок за мазна кожа, защото предполагам, че ще започне да се свлича много бързо, и освен това ще лъснете много бързо. Нанасянето е най-лесно с блендер или много гъста четка. Минус е това, че стика се чупи много бързо, така че не го вадете до край от опаковката. Цвета не оксидира. Цената му е около 7 лева и може да се открие в дрогериите.


Bourjois Healthy Mix BB Cream е един от най-любимите ми продукти, особено за лятото. Подобно на ФДТ-ена със същото име, който ще видите по-долу - има много лека формула, средно покритие (според мен е по-голямо от това на ФДТ-ена) и отлична издържливост - при мен не мърда цял ден. Цвета леко оксидира, но е в рамките на приемливото. Понеже е много лек като усещане бих го носила дори и в жегите. Финиша му е по-скоро "сочен". Освен това е обогатен с витаминен комплекс и има хидратиращи свойства. Цената му е около 20 лева и може да се намери в дрогериите.


Bourjois Healthy Mix Foundation си няма собствено ревю в блога, за това сега ще ви кажа на кракто какво мисля за него. ФДТ-ена е много подходящ за суха кожа. Има витаминен комплекс в състава, което е страхотен бонус. Като покритие - леко към средно. Цвета леко оксидира при мен, но не беше нещо страшно. Трайността му не мога да кажа, че е голяма - след 5-6 часа започва да изчезва около носа и брадичката. Финиша му е сатенен и стои много естествено върху кожата. За лятото е много добър избор. Цената му е около 20 лева и може да го откриете в дрогериите.


Trend It Up 2 in 1 Camou Make Up & Concealer е едно от добрите попадения в дрогерията. ФДТ-ена има средно към пълно покритие, може да се наслоява. Финиша му е "сочен", прави кожата да изглежда много свежа и здрава. Цвета не оксидира, а по-скоро се напасва спрямо цвета на кожата. Трайността му е отлична - не мърда цял ден, но започва да омазнява Т-зоната след няколко часа. Много подходящ според мен за момичета с нормална и не много суха кожа. Цената му е около 10 лева и можете да го откриете в ДМ.


Е, с това мисля да приключа днешният километричен пост. Ако сте стигнали до тук - поздравления, вие сте истински фен :)

Реших да ви спестя мнението си за още няколко ФДТ-ена, за които съм писала преди години в блога  най-вече поради факта, че някои от тях не се предлагат или са с променена формула.
На кратко мога само да кажа, че ФДТ-ените на Maybelline оксидират страшно много и е хубаво преди да се спрете на цвят да го тествате върху ръка или врата си поне за около 15 минути и след това да го купите. Най-леки като формула са ФДТ-ените на Bourjois от серията Healthy Mix, така че ако търсите нещо леко за лятото бих ви ги препоръчала точно тях. От дрогерийните ФДТ-ени най-любим ми остава Catrice HD поради страхотното покритие и финиш, които има.

Надявам се този така дълъг пост да ви е бил полезен и интересен за четене.


You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥