Max Factor Miracle Match Foundation - Ревю

by - декември 20, 2020


Здравейте.

Позагубих се за няколко месеца, но се надявам в следващите няколко да виждате ново съдържание от мен. Имам нужда от ново начало тук и вероятно скоро ще имаме и обновен дизайн на блога. Оказа се, че все още доста хора разчитат на блоговете като източник на мнение и за това не мисля, че някога ще го изоставя напълно. Освен това блога е моето хоби, което ми помага в трудни моменти и това още повече ме мотивира да го поддържам, макар и рядко да виждате постове от мен.
След това отклонение преминавам към същината на днешната публикация. Ще си говорим на любимата ми тема - фон дьо тени. И по-точно за един, който ми се искаше да е специален, но се оказа друго - Max Factor Miracle Match Foundation.По принцип съм фен на ФДТ-ените на марката, но се оказа, че този не е от попаденията. 
В началото ме спечели описанието - обещава да се слее с цвета на кожата и да и придаде така желания от всички ни blur ефект. Но всички ние знаем, че с това описание малко ФДТ-ени биха се справили, най-лесно би му било на Photoshop-a. Друго, което ме спечели преди да го пробвам е, че освен като грим, този ФДТ-ен има "отношение" и към грижата за кожата, би трябвало да я хидратира и подхрани. Как? И аз не знам. Всъщност знам - в състава има ниацинамид и пантенол, които са често срещани в бялата козметика, и особено в продуктите, които аз използвам.


Всичко това звучи прекрасно, и честно да си призная, може проблема да е само при мен. Вероятно този ФДТ-ен е любим на много от вас, но с моята кожа просто не се разбра и това си е. А как ми се искаше...


От към опаковка Max Factor Miracle Match Foundation идва в стъклена такава, тежичка и снабдена с помпа, количеството е 30 мл. Цената не помня каква беше, но мисля, че е около 20 лева. Няма някакъв специфичен аромат. Цвета, който избрах е прекалено светлия за мен Beige 55.
Въпреки, че е светъл при мен оксидира, но никак не пасва на цвета ми дори и след това.Изключвам от уравнението това мое разочарование за цвета, защото там винаги е трудно да има пълно щастие. Обаче самото нанасяне е най-големия проблем, който имам с този ФДТ-ен. Каквото и да правя той винаги става на петна - няма блендер или четка, която да го е нанесла като хората. И това най-много си проличава след час когато цвета вече е потъмнял достатъчно. При първоначалното нанасяне има наистина видимо сливащ се ефект с кожата ми, но след време цвета се променя, подтона му също и се появяват петна. Освен това на моята кожа трайността му е много слаба, трансферира се дори при лек допир.


Като усещане върху кожата - усещам го, виждам го и не ми стои никак естествено. Пак повтарям - сигурна съм, че има много момичета, на които стои страхотно и са много доволни. И това е вероятно за почти всеки продукт, за който пиша. Не мога да кажа, че е най-ужасния ФДТ-ен, който съм използвала, но определено не е този, към който бих посегнала отново.
За сметка на това Max Factor Facefinity All Day Flawless много ми хареса, а пък за него съм чувала доста отрицателни отзиви, та сами виждате колко специфично и индивидуално е мнението и опита на всеки един от нас с коземтиката.


You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥