Ежедневна интимна хигиена и защита с Melagyn Gel - Ревю*

by - септември 16, 2019


Здравейте, красавици!

Отиде ли си лятото? Как ми се искаше да продължи поне още месец-два...Но нека да не мрънкам, влизаме в една красива есен и нямам търпение за нея.

Все пак това лято ще го запомня с две късни морски приключения и много коктейли край басейни. Голям фен съм на басейните и през топлите дни когато сме в града или извън него често ги посещаваме. Обаче познавам доста хора, които са противници на такъв тип "плажуване" като една от причините е водата, която в някои случаи не е много чиста и е възможно да ви лепне някоя болест с интимен характер. 
Да чукам на дърво до сега съм имала само два такива случая в живота си, но не беше нещо сериозно. 

В тази връзка интимната хигиена е малко по-рядко засягана тема в бюти-блоговете. А и като цяло впечатленията ми са, че това рядко се обсъжда между жените. А е хубаво това да се коментира по-често, защото както се грижим за коса, тяло, кожа на лицето, не е лошо да обръщаме внимание на интимната зона. Особено ако усетим, че нещо не е наред.

Днес ще ви разкажа за Melagyn Gel, който ми беше предоставен за тест и ревю. Взех гела с мен на двете ми почивки, освен това го използвам редовно в последният месец и вече мога да ви разкажа за него, тъй като натрупах достатъчно впечатления.


Melagyn Gel е продукт, който е предназначен за ежедневна интимна хигиена и грижа. Гелът е обогатен с масло от чаено дърво, като е достатъчно лек и деликатен за да се използва всеки ден, а в същото време осигурява естествена защита от инфекции в тази така чувствителна зона.

Състав:

 Melagyn Gel има pH 8.5 % (леко алкално), не променя pH-то на интимната зона. Това pH има защитен ефект, като предпазва навлизането на гъбички (като Candida например).

Как действа наличието на маслото от чаено дърво (Melaleuca alternifolia 0.6%) в състава на Melagyn Gel:
противогъбично, антибактериално, антивирусно, антипротозойно, намалява сърбежа и като локално противовъзпалително, като намалява раздразнението.


 Melagyn Gel освен, че ще облекчи раздразнението и сърбежа, спира и защитава от разпространението на гъбички и бактерии.
Подходящ е за бременни, както и жени с чувствителна кожа. 


Гелът се нанася само външно, като може да се използва един път дневно за поддържане на хигиената в интимната зона или два пъти дневно, ако имате инфекция, раздразнение или дискомфорт. Продуктът може да се използва и като допълнение в лечението на различни интимни болести.
Също така  Melagyn Gel е добра идея при цистити, прием на антибиотици, след полов акт, анемия хемороиди и тн. и при всяко състояние, което би оказало влияние на флората и pH-то в интимната зона.


 Melagyn Gel има лек и приятен аромат - чаеното дърво преобладава като аромат, което е логично като активна съставка. Гелът не прави много силна пяна, но измива кожата отлично. Не съм усетила негативна реакция по някакъв начин. 
Използвам гела един път дневно вечер в последният месец и мога да кажа, че е доста икономичен и би стигнал за доста време. Консистенцията му е малко по-течна, но дозаторът не позволява излишно разливане на продукт.

В годините съм сменила редица марки в интимната грижа, но и аз като всички рядко коментирам такъв тип продукти. А според мен е важно, особено ако страдате от дискомфорт или сърбеж - никога не подминавайте такива симптоми. Ако има нещо притеснително в интимната ви зона задължително се консултирайте с лекар и внимавайте с продуктите, които използвате в тази зона, защото някои сапуни и измиващи продукти могат да пресушат кожата ви и да станете уязвими към гъбички и инфекции.

Останах много доволна от  Melagyn Gel  и със сигурност бих залагала на него за в бъдеще като предпазваща грижа за интимната зона. 
А вие използвате ли продукти за интимна хигиена? Можете да ми споделите в коментарите дали имате любим продукт.

*Продуктът ми е предоставен за тест.

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥