Korean Skincare - Mizon & Bebevisa*

by - ноември 15, 2019


Здравейте, бютита!

Днес ще си говорим за корейска козметика и няколко интересни продукта, които ми бяха предоставени от магазина An Korean Store. Ако не сте запознати с магазина - в него можете да откриете селекция от корейски продукти на марките Mizon, Benton, CosrX, Missha, Secret Key, Holika Holika и др. Освен онлайн, можете да откриете страхотни продукти и във физическите им магазини в София и Варна, а момичетата, които работят там и обслужват съпорта в сайта им са много отзивчиви и винаги можете да разчитате на тях при избора на точния за вас продукт. След това кратко представяне нека видим какво пробвах аз. 
Ще започна с най-любопитния от трите продукта - Mizon Apple Smoothie Peeling Gel или казано на наш език - пилинг-гомаж за лице екстракт от ябълка. Продукта идва в картонена опаковка с описание, състав и начин на приложение. Самият гомаж е в пластмасова тубичка с количестово от 120 мл. Цената му е около 30 лева.


Основа идея на Mizon Apple Smoothie Peeling Gel е да ексфолира нежно кожата и да подобри микроциркулацията на кръвта в кампилярите, да почисти порите и да намали пигментацията. Продукта е подходящ и за чувствителна и проблемна кожа тъй като не съдържа никакви абразивни частици. Екфолирането наистина е нежно и се дължи на наличието на целулоза в състава. Ябълковата и гликоловата киселини от своя страна спомага за дълбокото почистване на кожата, като в същото време действат изсветляващо и заглаждащо. Хиалуроновата киселина действа хидратиращо и също присъства в състава.

Съдържание:


Препоръчително е гомажа се използва веднъж седмично, ако кожата ви е по суха и 2 пъти седмично ако е по-мазна. Аз го използвах малко по-често в началото като в последно време разредих до 1 път седмично. Нанасям го на суха кожа вечер, като преди това съм свалила грима от лицето. Нанасям и масажирам за около минута, целулозата се свързва с мъртвите клетки и се получават "топченца", които ексфолират кожата. След това изплаквам с хладка вода. Оставя кожата наистина много добре почистена и по-свежа. Не съм усетила да пресушава. И наистина видях изсветляващ ефект, както върху пигментни петна, така и цялостно, тъй като в момента цвета на кожата ми е равномерен. Успя да се превърне в любим продукт.


Mizon Joyful Time Essence Mask Bamboo също ми хареса. Като резултат от нея може да очаквате намаляване на подпухналостта, хидратация и заглаждане. Добре напоена, материята е тънка и добре прилепва по лицето. Екстракта от бамбук, който е съдържа в маската е популярен с хидратиращите си свойства, за това и не се учудвам, че ефекта от нея беше добре овлажнена и съживена кожа. Използва се по стандартния начин - слага се на лицето за 10-15 минути, след което се отстранява, а останалото количество от серума можете да нанесете по шията и деколтето. Цената й е 4,50 лв. 


И накрая още нещо ново и интересно за мен - Bebevisa Konjac Sponge. Отдавна бях хвърлила око на коняк-гъбата като средство за почистване на лицето и бях приятно изненадана да разбера, че даже има разновидности, които борят различни проблеми с кожата. С момичетата от An Korean Store избрахме като подходяща за мен тази с лимон, тъй като целта е да изсветля някои пигментни петънца от пъпки. 
Освен тази с лимон, в сайта можете да откириете и коняк-гъба с колаген, въглен или алое вера.
Коняк-гъбата (или още конджак, коняку) се добива от растителните влакна на азиатското растение Konjac, които могат да поемат вода до 200 пъти на собственото си тегло.


Гъбата има много полезни свойства освен това, че почиства много нежно и в никакъв случай не е груба, за това става за почистване дори и на лицето. Има антибактериален ефект, отпушва и почиства порите, не изсушава и става дори за нежен масаж и подобряване на микроциркулацията. 
Преди да я използвате трябва да я намокрите с топла вода за да омекне,тъй като след изсъхване гъбата приема първоначалния си твърд вид. Гъбата изсъхва бързо и не позволява развитието на миркоби, но въпреки това трябва да се сменя често - в най-лошия случай на 2-3 месеца. След употреба трябва добре да се почисти и изтиска. Според мен нормалната употреба на коняк-гъбата е 1 месец, като след това нейният ефект започва да изчезва, както и добрите й почистващи свойства. 
Аз лично останах приятно изненадана от тази гъба. Използвам я най-вече с измиващ гел и благодарение на нея ми е нужно съвсем малко количество от него, а и самото почистване е много по-лесно и добро от колкото само с пръсти. Гъбата не изсушава кожата, мека е и не драска и е подходяща дори и за жени със суха кожа. Определено бих подновила след като употребя тази и бих пробвала и друите видове за да видя дали има разлика. Цената на Bebevisa Konjac Sponge е 10 лева.


Интересни продукти, нали? Бихте ли пробвали някой от показаните, споделете ми в коментар:)
*Продуктите ми бяха предоставени за тест

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥