Catrice Nude Illusion Loose Powder - Ревю

by - юни 10, 2020


Здравейте, момичета!

Знам, че отдавна не сте виждали нови публикации от мен тук. Е,трябваше да мине много време за да имам отново желание да споделям мнението си за различни козметични продукти, защото както знаете този блог е именно за това. Няма смисъл да си говорим защо, как и какво е причинило тази голяма пауза, важното е, че намерих онази искрица, която ме запали отново. Това е хубавото на блогърите и особено приятелите сред тях - могат да вдъхновят и да бъдат онзи "шут в задника", когато човек е тотално обзет от апатия.

✭✭✭

Започнах с темата с ревютата - имам доста подготвени такива, които са на бутон "изчакване" месеци наред. Някои от тях ще видите, други не, защото просто не са актуални или вече сте ги видяли в Инстаграм профила ми ⏩@beauty.by.zori. И като казах Инстаграм - много се радвам и съм благодарна на всеки един от вас, който продължава да ме следва там, определено това беше мястото, в което бях, а и ще продължа да бъда по-активна в бъдеще. 

✭✭✭

Завръщам се тук с кратко ревю на един интересен и много любим за мен продукт в последно време и това е пудрата Catrice Nude Illusion Loose Powder.

Product:Catrice Nude Illusion Loose Powder

Пудрата за мен е един от най-важните грим продукти. С нея лицето и грима може да изглеждат наистина перфектно или да стане пълна каша, ако не е подходяща. Винаги съм търсела прозрачна пудра, която да не стои тежко на кожата (тоест, да не придава онзи гаден брашнян ефект, който визуално състарява), особено в зоната около очите. Тъй като нямам особен проблем с омазняването, освен в горещините, матирането не ми е основен фактор, когато си избирам пудра. По-скоро търся такава, която наистина да фиксира грима за целия ден, да е лека и да не подчертава сухи участъци по кожата. Ще си кажете "невъзможно" нали? 

✭✭✭

Първо защо залагам на прозрачна /трансперантна пудра? Защото с нея няма как да сбъркам с цвета, което ми се е случвало многократно в годините. Ако съм сбъркала цвета или подтона целият грим заминава. Ето защо предпочитам безцветните пудри, но и при тях има риск - някои оставят бяла следа и има риск да заприличате на призрак, особено това си личи на снимки.

И второ - в последните години съм се насочила към пудри, които не са пресовани. Тоест пудрата идва в насипно състояние, най-често в опаковка тип "солничка". За мен е много по-лесно да контролирам какво количество от пудрата използвам, освен това съм забелязала, че на моята кожа пресованите пудри стоят доста по-cakey отколкото насипните.

Product:Catrice Nude Illusion Loose Powder

При последното ми посещение в Лили ясно си бях набелязала цел - исках точно такава пудра, каквато описах по-горе. Не бях чела предварително ревюта и реално нямах представа какво да избера. За това заложих на познатото - марката Catrice и пудрата Nude Illusion Loose Powder. Основно ме спечели факта, че е прозрачна, фиксираща и насипна, и като бонус матира, но както вече казах това за мен не е толкова важно в момента. 

Product:Catrice Nude Illusion Loose Powder

Catrice Nude Illusion Loose Powder

Супер фина пудра, която успява да задържи грима ми на място дори и в много топлите дни. Не оставя бял филм, матира прилично, не се врязва във фини линии около очите и по лицето. Но тук идва едно голямо НО. 

При използването на пудри е важно да внимаваме какво количество слагаме и както забелязвам по себе си, в  много случаи прекаляваме. Колкото и добра пудра да използвате, прекалите ли с нея резултата е неприятен. И с тази не е по различно - ако прекаля с нея се получава бял филм, който личи на снимки, пресушава околочната зона и въобще не изглежда добре. За да избегна това винаги преди да нанеса с четка по лицето изтръсквам излишното количество от пудрата и тогава нанасям. Никога не повтарям там където съм нанесла (е, след 4-5 часа се налага в Т-зоната и около нослето). Реално, необходимото количество, особено за зоната под очите е много малко, или съвсем леко топване на четката в пудрата. 

Останах доста приятно изненадана от Catrice Nude Illusion Loose Powder, защото успява да покрие всичките ми изисквания към такъв тип продукт. Ако трябва да препоръчам на някой фиксираща дрогерийна пудра, то би била именно тази. 

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥