The Ordinary - мнение за три от най-популярните продукти на марката

by - юни 12, 2020


Здравейте, красавици!

От доста дълго време подготвям тази публикация за три много популярни продукта на марката The Ordinary. Вече съм писала за техни продукти и преди - можете да видите предишната ми публикация (цък), в която по-подробно разказвам за марката и идеята зад продуктите им. Определено и до ден днешен, а и в бъдеще ТО ще остане една от най-интересните и достъпни марки, които предлагат доста нестандартни за нашите разбирания продукти. Но нека не се отклонявам повече, започвам с...


The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

Product: The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

След доста дискусии в Инстаграм и Фейсбук за употребата на Витамин Ц за грижа за кожата разбрах, че:

➤  Подобрява състоянието на повяхнала кожа и има анти-ейдж ефект

➤  Избистря и изравнява тена

➤ Подсилва действието на слънцезащитата, която използвате

➤ Антиоксидант е, макар че това му действие може да се обърне с обратен знак, ако продукта се окисли 

Това е най-общо, със сигурност можете да прочетете още много положителни действия на Витамин Ц в Интернет.

Product: The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

Никога не бях използвала Витамин Ц в продукт за кожата до сега. И реших да се хвърля на дълбокото с The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. Не за друго, просто концентрацията е много висока за първи опит, освен това точно тази формула е едната, при която действието на витамин Ц е особено силно, но имам късмета кожата да не ми е чувствителна, та нямаше някаква негативна реакция. Обаче ако сте с чувствителна кожа и искате да използвате продукт с витамин Ц не правете като мен, а започнете с по-малки концентрации.

✭✭✭

Продукта ми се видя интересен - освен L-Ascorbic Acid (научното име на Витамин Ц), в състава има и наличие на сферички с хиалуронова киселина. Видя ми се интересна и консистенцията - суспензия. И какво всъщност е това? Консистенцията на този продукт е подобна на лек крем, доста течен, в който при разтриване се усеща финната пудра от витамин Ц. Ако не искате да усещате пудрата, която мен лично ме дразни алтернативен вариант е продукт със силиконова база. Тук базата е water free, тоест няма вода в състава, за да може формулата на суспензията да е стабилна от външни влияния.

✭✭✭

Колкото и да ми беше интересен обаче, това не успя да му достигне за да ми хареса. Първо тази консистенция не ми позволяваше да нанасям суспензията сутрин, защото не се разбираше с грима ми. По принцип е доста коментиран факта, че продуктите с Витамин Ц е добре да се използват сутрин, за да подсилят ефекта на слънцезащитния продукт, който използвате, но в сайта на ТО пък е отбелязано, че точно този продукт е желателно да се използва вечер. Сутрин или вечер, няма значение, дори пробвах да го смесвам с друг крем и пак нямаше шанс. 
Не съм усетила кожата ми да реагира негативно, освен едни леки боцкания, които отминават за секунди.

✭✭✭

Да ви кажа честно, никакъв ефект не видях от тази суспензия, пробвах се да я ползвам как ли не и с какво ли не и в края на крайщата не видях да ми е помогнала с нещо. Зарязах я и за 2-3 месеца си промени аромата и цвета, оксидира и замина в кофата.
Мен ако питате, можете да го пропуснете. Марката предлага доста продукти с витамин Ц и съм сигурна, че са доста по-добри от тази суспензия.

Product: The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%


The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Product: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

За разлика от горният продукт, The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% определено си заслужава да е в топ продуктите на ТО. 
Едва ли има много хора, които да са го пробвали и да кажат, че не е ефективен.

✭✭✭

Това е Продукта, който се справя много, ама много добре с проблемната кожа и това е тествано у дома, не само върху мен, и върху половинката. При мен мога да кажа, че изключително добре се пребори с малки, досадни пъпчици и успя да изравни кожата ми. Имам чувството, че и тена ми изравни ама да не прекалявам :) 
Определено влизам в отбора на обичащите този серум, защото най-малкото видях видим ефект от него.

✭✭✭

Основни съставки тук са ниацинамида (или Витамин Б3) и цинка. На първият се отдава намаляването на кожните проблеми, като пъпки например, а дори и подобряване и изравняване тена на лицето. Цинка от своя страна спомага за регулиране на омазняването на кожата.

Product: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Като консистенция ми хареса - лек, немазнеещ серум, който след като попие наистина добре не лепне (първите 10 минутки може да усетите лепнещото чувство). При мен не правеше кир ефект, добре се разбираше с кремовете ми и серумите. Нанася се на почистено лице, аз го слагах след тоника.

✭✭✭

Изключително важно е да знаете, че този серум не се разбира добре с Витамин Ц, или поне според информацията предоставена от ТО. Ако искате да използвате и двете е добре да ги използвате в различни части на денонощието - например Витамин Ц сутрин, а този серум вечер. При мен беше обратното, горе описах защо :)


Product: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Hyaluronic Acid 2% + B5

Product:Hyaluronic Acid 2% + B5

И накрая, но не на последно място - нейно Величество Хиалуроновата киселина.Като се замисля май това е най-най boom продукта на ТО, най-често обсъждан, харесван и мразен.
Първо за хиалуроновата киселина като цяло - ще задържи хидратацията на кожата ви и ще я направи гладка и "жива". Освен това хиалуроновата киселина не е чужда за кожата ни, тя присъства в нея и си има собствена роля.

✭✭✭

А сега за серумът на ТО - съдържа три вида хиалуронова киселина и това е може би най-интресният факт за този серум. Тъй като молекулата на хиалуроновата киселина е голяма, тя трудно би проникнала в по-дълбоките слоеве на кожата. Като се има предвид това и момента, че привлича водните молекули (1 молекула хиалуронова киселина може да се свърже с до 1000 молекули вода), ако остане на повърхността на кожата може да ви донесе само временно чувство за хидратация и постоянно желание за използване на още и още хидратиращ серум (въпреки, че и по този въпрос няма консенсус). Ако повярваме на ТО, то те са вложили три молекули на хилауроновата киселина с различно молекулярно тегло, които да не позволят това да се случи и да запазят влагата в по-дълбоките слоеве на кожата.
Обаче, понеже аз трудно се доверявам използвам винаги след серума друг продукт, който да хидратира (крем, серум, шипково масло) и да "запечата" слоя отдолу.
И като цяло с няколко момичета сме обсъждали този момент с хиалуроновата киселина и всички сме на мнение, че над нея е добре да има друг продукт.

Product:Hyaluronic Acid 2% + B5

Самия серум не ми хареса. О, чудо! Еми не ми харесва факта, че лепне до безобразие и трудно се разбира с който и да е продукт нанесен под и над нея. И лепненето не преминава с попиването, както е при серума с Ниацинамид. Освен това прави страшен кир ефект и грим върху този серум е невъзможна кауза поне за мен.
Все пак се измъчих да я изхабя. Наистина кожата след нея изглежда като напомпана, "жива" и сияйна и може би това щеше да е най-пефектния продукт ако възглавницата ми не залепваше за лицето ми след като я използвам.

✭✭✭

За съжаление няма как да го похваля, остава си hard pass и не бих го взела отново. Но пък получих доста препоръки за Marine Hialuronics серума, който е описван като една много по-добра и лека версия на този серум.

Product:Hyaluronic Acid 2% + B5

Както и в предишните ми публикации за ТО, и сега няма да забравя да ви напомня - ако сте решили да пробвате техни продукти винаги си правете тест за чувствителност на малка част от кожата примерно около ухото или на сгъвката на ръката.Продуктите на марката са доста специфични и изискват внимание. 


Бъдете разумни и внимавайте какво слагате по кожата си, а и винаги когато се съмнявате в нещо можете да се консултирате със специалист.

Продуктите на марката можете да откриете в официалния им сайт, Beauty Bay, както и в Douglas (онлайн и физическите им магазини).
Цените са достъпни и варират около 10 - 15 лева.You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥