Изкуствен тен - продукти, нанасяне и сваляне

by - юли 09, 2020


Здравейте, момичета!
Знам, че някои от вас очакват тази публикация от доста време, но понеже исках да съм максимално изчерпателна времето за нейното публикуване се удължи.

Ако следите блога знаете, че и друг път съм говорила за автобронзиращи продукти за изкуствен тен (можете да видите постовете ТУК и ТУК). Не мога да кажа, че съм най-големия привърженик на изкуствения тен, посягам към него от време на време, най-вече преди лятото.
Като цяло възприемам идеята за изкуствения тен добре, но само когато е нанесен правилно и не забравяме, че той по никакъв начин не ни предпазва от слънцето. Казвам това, защото е изключително важно, и защото знам, че много хора, които използват изкуствен тен изобщо нямат идея, че кожата им не е предпазена в никакъв случай! Така, че не забравяйте - изкуствения тен не изключва използването на SPF.


Разнообразието от продукти за изкуствен тен е огромно - лосиони, кремове, гелове, спрейове, капки, мусове. Тази година реших да заложа на мусовете и реших да си направя експеримент - да тествам по-скъп продукт за изкуствен тен и такъв, който е в стандартния дрогериен ценови диапазон.
Така попаднах на два нови продукта за нашия пазар - мус-пяната на b.tan и мус-пяната на Garnier. И двата продукта съм купувала от Лили, цената на b.tan е 27 лева, а на Granier около 17 лева. 

Външно двете пяни си приличат много - количеството им е 200 мл, опаковките са идентични, но като продукти са коренно различни. Друго общо и за двете пяни (а и за всички автобронзанти като цяло) е, че крайният цвят се проявява 24 часа след нанасянето.

Тези две пяни попадат в две категории, които разделих на базата колко време отнема нанасянето и проявяването на тена. Така ги разделих на пяна за по-търпеливите, които могат да отделят поне 2 часа за нанасяне (пълен бронзиращ ритуал), и пяна за екстремни ситуации, при която нанасянето не изисква повече от 30 мин. 


              b.tan Love At First Tan 1 Hour Self Tan Mousse

Марката b.tan не бях чувала никога, но се учудих когато я видях в Лили. Предлагат се няколко продукта на марката, както и ръкавицата за нанасяне.
Потърсих в интернет информация за марката и се оказа, че е доста популярна в чужбина. При нас за съжаление от целия им асортимент с пяни се предлага само Love at first tan, която се води в тъмен цвят, , но както ще видите по-долу не е толкова шокиращо шоколадов, а и степентта на интензивност е 2, което я прави подходяща за първи опити, ако не сте използвали автобронзант. В пяната са добавени лилави пигменти за неутрализиране на оранжеви отенъци, намалявайки риска да заприличате на морков.


С какво тази пяна е по-различна от всичко, което съм пробвала до сега?
Първо - при нанасяне има цвят и можете да видите къде реално сте нанесли, избягвайки вероятността да има места, които да сте пропуснали. Освен това няма типичния аромат, който мразя ужасно. Освен това тази пяна се измива. Да точно така, измива се.
След като я нанесете, можете да стоите от 1 час до 4-5 часа (или цяла нощ) за по-интензивен цвят, но след това пяната се измива, като това не влияе по никакъв начин на крайния резултат, който ще видите 24 часа след нанасяне. По време на престоя с пяната цвета изглежда доста по-тъмен и оранжевеещ, но след измиване придобива красив шоколадов отенък, който специално при мен доста се доближава до реалния, който придобивам на слънце.


Моят опит с b-tan ми даде да разбера следното:

🔸Пяната е за по-търпеливи момичета и такива, които имат време. Аз последните пъти я нанасях вечер преди лягане и спях с нея като на сутринта измивах. Цвета беше плътен и красив като резултат.
Ще си кажете как така спя с пяната - за мое успокоение тази пяна не е оцветила нито дрехите ми, нито чаршафите ми до сега. Неприятно е първият час, докато пяната попие напълно в кожата, желателно е за този час да не се обличате и мокрите.

🔸По-удобно е да виждам къде нанасям цвета и пяната да е оцветена.

🔸Цвета се запазва 2 дни на кожата ми и след това започва да избледнява. 
Ако цвета, който сте получили ви се вижда светъл можете да повторите процедурата като удължите времето за престой.

🔸При правилно нанасяне пяната не става на петна и черти, обаче не препоръчвам наслояването й след като започне да изчезва, а по-скоро нейното сваляне от кожата (по-долу ще видите как го правя) и ново нанасяне.

🔸При първия ми досег до тази пяна не останах особено очарована, защото не я нанесох правилно и използвах много малко продукт, така че да знаете - не я пестете, а нанасяйте обилно, за да получите добър резултат.


        Garnier Ambre Solaire Self Tan Mousse

За тези от вас, които нямат толкова време за придобиване на изкуствен загар мисля, че пяната Garnier Ambre Solaire Self Tan Mousse. Тази пяна за разлика от предишната не е оцветена и малко по-трудно се забелязват места, които може да сте пропуснали. Въпреки това отново както и за предишната пяна бих препоръчала да не пестите количество, защото при мен това отново беше проблем при първото нанасяне и станах на петна.


При втория ми опит с нея всичко беше нормално, получих красив тен за по-малко от час. Не оцветява дрехите и веднага след като попие - около 15-20 минути след нанасяне, можете да се облечете.

Не усетих неприятна миризма на бронзант. Цвета (който не успях да уловя на снимка, за това и няма преди и след) е естествен, при мен не оранжевее. Задържа се 2 дни и след това започва да избледнява. Опитах да го подновя, но на места стана на петна, така че отново бих препоръчала сваляне на остатъка или изчакване да изчезне напълно преди нанасяне на нов слой.


 A ето и моите съвети за нанасяне и сваляне на изкуствен тен:

🔹Подготовка на кожата - задължително ексфолирайте добре кожата си, но не с прекалено агресивен ексфолиант. Наблегнете на сухите участъци по кожата (колене, лакти), а след като сте измили и подсушили нанесете в тези зони олио или лосион за тяло. Обикновено в тези участъци бронзанта се "събира" и кожата става по-тъмна.

🔹Винаги нанасяйте автобронзанта на абсолютно суха кожа, иначе може да се появят петна. Не се мокрете докато продукта не попие напълно.

🔹Използването на ръкавица е най-якото нещо, което съм пробвала скоро. Променя изцяло начина, по който се нанася продукта. Моята взех от Лили, пак е на марката b.tan, цената й е 17 лева, но в Notino съм виждала и по-евтини. Ръкавицата е изработена от много мек материал, не цапам ръцете си при нанасяне. Освен това като резултат тена е много по-равномерен.

🔹Нанасяйте автобронзанта само с кръгови движения, така ще избегнете чертите.

🔹На ръцете и пръстите можете да нанесете остатъка, който е останал по ръкавицата или да използвате четка за грим и съвсем малко количество продукт, като отново с кръгови движения леко минете пръстите и ръцете. Това е една от най-трудните зони за нанасяне на автобронзант и ако не внимавате резултата няма да ви хареса.

🔹След като автобронзанта попие нанесете по цялото тяло хидратиращ лосион или олио за тяло, като тази стъпка е желателно да я повтаряте всяка вечер за да удължите трайността на цвета.

🔹Не забравяйте ако се излагате на слънце да нанасяте слънцезащита.


🔹Ако искате да подновите изкуствения тен изчакайте да изсветлее напълно по естествен начин или използвайте ексфолиант. Аз използвам и ексфолиращи ръкавици (моите са от Jumbo), но имайте предвид, че са доста груби. С тях използвам лек ексфолиращ продукт на Balea, който самостоятелно нищо не прави. 

🔹При сваляне на изкуствения тен внимавайте да не прекалите с ексфолирането и изчакайте 24 часа до нанасяне на нов слой автобронзант. 


🔹Предлагат се специални продукти за сваляне на изкуствен тен, не съм пробвала и не мога да дам отзив, но знам че доста олесняват процедурата. 

Надявам се с тази дълга публикация да съм била полезна на онези от вас, които използват или обмислят да използват в бъдеще продукти за изкуствен тен.You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥