Sephora Melting Cleansing Balm - Ревю

by - юли 15, 2021


Здравейте, girls.

Отдавна не съм писала тук, но успях да намеря време и да обработя няколко чернови, така че очаквайте още няколко нови поста от мен тук скоро.

Преди време в Instagram ви бях показала някои нови придобивки. Почистващият балсам на Sephora - Sephora Melting Cleansing Balm Cleanse + Balance беше една от тях, нямаше как да устоя, особено след хвалбите на няколко момичета, които следвам в Инстаграм. Освен това бях в търсене на нов маслен продукт за сваляне на грима, та техните отзиви бяха точно на момента. Всъщност се бях ориентирала към балсама на The Body Shop, но него съм оставила за пробване по-натам.

Product: Sephora Melting Cleansing Balm 

Sephora Melting Cleansing Balm идва в пластмасова опаковка с капачка на винт. Количеството е 125 мл., а цената по спомен беше около 25 лева. Можете да го откриете в магазините на Sephora или да го поръчате по телефона. 

Според описанието на продукта в сайта на марката, този балсам е с балансирано pH, подходящ за всички типове кожа, и особено удачен за сухи кожи. 96 % от съставките са с натурален произход, не съдържа сулфати, парабени, фталати, а ключови съставки са хлорелата (тип микро водорасли, които имат балансиращо действие) и полизахаридите (които са извлечени от кафеви водорасли и имат противозамърсяващ ефект). Маслената основа е на базата на слънчогледово и рициново масло.

Product: Sephora Melting Cleansing Balm 

Консистенцията на Sephora Melting Cleansing Balm наподобява кремообразно масло, което при досег с кожата се разтапя и разтваря грима и нечистотиите по лицето. Нанася се с мазасжни движения на суха кожа. При досег с вода лесно се отстранява без да оставя мазен филм. Не се разпенва. Аромата не е натрапчив и силен, на нещо чисто и свежо.

Product: Sephora Melting Cleansing Balm 

Ако отворите сайта на Sephora ще видите доста противоречиви коментари за този почистващ балсам - от много хвалби до много оплюване. Аз по-скоро влизам в групата на хвалещите, а и няма как да е по друг начин. От такъв тип продукт искам няколко неща - да разтопява грима бързо (включително и спиралата), да не люти на очите и да е икономичен. В този списък не включвам това да не оставя мазни следи, тъй като правя двойно почистване на лицето си, като след балсама задължително използвам гел, който да премахне ако има нещо останало или мазни следи от балсама съответно.

Sephora Melting Cleansing Balm отговаря на всичките ми изисквания към такъв тип маслен почистващ продукт. Разтопява грима бързо - аз чакам да подейства не повече от минута. Справя се добре със спирала, но не със всяка, подозирам и, че с водоустойчивата ще му е трудно, та по този параграф е 50/50. Не съм усетила да щипе на очите ми, кожата ми го понася добре и не съм имала зачервявания или пъпки след употребата му. Може би тук не е зле да спомена, че използвам този балсам може би повече от 2 месеца всяка вечер. Така, че и по последната точка от списъка ми е ок - икономичен е. А и аз наистина не го пестя, често нанасям доста повече от нужното.

По принцип усещам кожата си достатъчно добре почистена само от балсама и да си призная понякога пропускам използването на гел след него. Обаче когато съм с повечко грим или с по-тежка слънцезащита задължително правя двойното почистване. Между другото от както прилагам двойно почистване кожата на лицето ми значително се подобри от към състояние - много по-рядко ми излизат пъпки, има много повече блясък от преди.

Като финално мнение за Sephora Melting Cleansing Balm бих казала, че ми харесва и бих продължила да го купувам. Разбира се, не се отказвам от идеята да пробвам и този на TBS, но за сега се раздвам, че открих любимец, който да ми е леснодостъпен. Ако някой ме пита дали бих препоръчала този почистващ балсам - да, бих. 

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥